"Ви самі будете страчені": полк "Азов" зробив офіційну заяву щодо теракту в Оленівці

У полку "Азов" російський удар по Оленівці розцінюють, як акт публічної страти
Головне
"Ви самі будете страчені": полк "Азов" зробив офіційну заяву щодо теракту в Оленівці
Полк “Азов” / Скрін з відео
31 Липня 2022, 07:03
читать на русском

Т.в.о. командира полку спеціального призначення "Азов" майор Микита Надточій записав офіційну заяву щодо масового вбивства українських військовополонених в Оленівській колонії, що в Донецькій області.

Відео опублікували в офіційному Telegram-каналі полку.

У полку запевнили, що з’ясовують імена виконавців та організаторів розстрілу колонії, де перебували українські захисники, здебільшого "Азовці". Ці вбивства - "акт публічної страти".

Надточій наголосив, що українські захисники дадуть жорстку відсіч російським загарбника за усі вчинені воєнні злочини.

Ми розцінюємо удар по Оленівці, як акт публічної страти. Росія здійснила його від безкарності. Вони звикли до того, що навіть за відкриті порушення законів, звичаїв і правил війни, їх ніхто не притягне до відповідальності. Тому ми "Азов" як Україна та весь цивілізований світ болісно дамо відсіч, щоб РФ це запам'ятала раз і назавжди, - сказав він.

Також в полку "Азов" відреагували на заклик російських "дипломатів" стратити "Азовців".

Добу вони брехали про українську армію, а сьогодні підтвердили свій злочин заявою посольства. Я хочу нагадати Путіну, який особисто несе відповідальність за цей воєнний злочин, що у домі повішеного про мотузку не говорять. Ви самі будете страчені зі своїми шакалами та посольствами. Все, як ви любите, з усіма довідками та печатками, за рішенням міжнародного трибуналу. Варварська недоімперія буде зруйнована.

Росія думає, що вбила "Азов", стратила, але "Азов" тепер вся країна. Кожен українець буде мстити за кожного закатованого та загиблого побратима. Слава Нації, - підкреслив т.в.о. командира полку.

Вдень 30 липня Міноборони РФ опублікувало список загиблих українських військових в Оленівці.

Читайте також

Нагадаємо, зранку 29 липня російські пропагандисти повідомили, що ЗСУ обстріляли колонію в Оленівці Донецької області, де утримуються українські полонені. Влада так званої "ДНР" стверджує, що внаслідок обстрілу загинули не менше 53 українських військовополонених.

Згодом Генеральний штаб ЗСУ оприлюднив заяву щодо трагедії в Оленівці Донецької області, де російські бойовики обстріляли колонію, в якій перебували українські військовополонені.

Представник ГУР у коментарі Суспільному сказав, що це обстріл колонії був провокацією росіян: "Бо встановити звідки був обстріл фахівцям досить просто. Поки жодних подробиць по пораненим і загиблим в них немає".

В Офісі Генпрокурора повідомили, що внаслідок удару по території виправної колонії в тимчасово окупованій Оленівці загинули близько 40 українських військовополонених, ще 130 — отримали поранення.

Своєю чергою очільник МЗС України Дмитро Кулеба закликав усіх партнерів жорстко засудити обстріл окупантами колонії в Оленівці, де загинули та отримали поранення наші військовополонені, і визнати росію державою-терористом.

Один із непрямих доказів того, що саме рф вбила українських військовополонених в Оленівці — повідомлення в їхніх ЗМІ, що ніхто із співробітників ізолятора не постраждав.