Російське посольство офіційно закликало стратити полонених "азовців"

В Офісі президента України вже прокоментували дикунські заяви росіян
Головне
Російське посольство офіційно закликало стратити полонених "азовців"
Українські захисники з Азовсталі Фото: Reuters
30 Липня 2022, 15:26
читать на русском

Російські "дипломати" офіційно закликали жорстоко стратити українських "азовців", які досі перебувають у російському полоні. Такі заяви з'явились на тлі теракту в Оленівській колонії.

Відповідна заява з’явилася на сторінці посольства РФ у Великій Британії у Twitter.

Бойовики "Азову" заслуговують страти, але смерті не через розстріл, а через повішення, бо вони не справжні солдати. Вони заслуговують на принизливу смерть, - заявили росіяни.

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак відреагував на заклик російського "дипломатичного" відомства у Британії стратити українських бійців полку спеціального призначення "Азов".

У своєму Telegram-каналі Єрмак вкотре наголосив, що росія - країна-терорист, а закликати до страти "можуть лише дикуни та терористи".

росія - це країна-терорист. В 21 сторіччі розповідати на дипломатичному рівні про те, що люди заслуговують страти через повішення просто так - можуть лише дикуни та терористи. рф - держава-спонсор тероризму. Які ще потрібні докази?, - написав Єрмак.

Читайте також

Нагадаємо, зранку 29 липня російські пропагандисти повідомили, що ЗСУ обстріляли колонію в Оленівці Донецької області, де утримуються українські полонені. Влада так званої "ДНР" стверджує, що внаслідок обстрілу загинули не менше 53 українських військовополонених.

Згодом Генеральний штаб ЗСУ оприлюднив заяву щодо трагедії в Оленівці Донецької області, де російські бойовики обстріляли колонію, в якій перебували українські військовополонені.

Представник ГУР у коментарі Суспільному сказав, що це обстріл колонії був провокацією росіян: "Бо встановити звідки був обстріл фахівцям досить просто. Поки жодних подробиць по пораненим і загиблим в них немає".

В Офісі Генпрокурора повідомили, що внаслідок удару по території виправної колонії в тимчасово окупованій Оленівці загинули близько 40 українських військовополонених, ще 130 — отримали поранення.

Своєю чергою очільник МЗС України Дмитро Кулеба закликав усіх партнерів жорстко засудити обстріл окупантами колонії в Оленівці, де загинули та отримали поранення наші військовополонені, і визнати росію державою-терористом.

Один із непрямих доказів того, що саме рф вбила українських військовополонених в Оленівці — повідомлення в їхніх ЗМІ, що ніхто із співробітників ізолятора не постраждав.

Читайте також

1