Патронатна служба "Азову" підтвердила загибель військових в Оленівці та з'ясовує імена

Обстріл по колонії - ретельно спланований воєнний злочин російських військ
Патронатна служба "Азову" підтвердила загибель військових в Оленівці та з'ясовує імена
Колонія в Оленівці / Фото: Скрін з відео
29 Липня 2022, 16:48
читать на русском

Патронатна служба "Азову" з'ясовує імена загиблих і постраждалих внаслідок удару по колонії в Оленівці, де перебували полонені захисники.

Про це повідомили в Telegram-каналі Патронатна служба Азову "Янголи Азову".

Будь-яка інформація, яка зараз з‘являється в російських тг-каналах та інших ЗМІ, є психологічною спецоперацією проти "Азову" і українського суспільства. Тому закликаємо дочекатися перевірених даних, — йдеться в повідомленні.

Також на місце виїхав Міжнародний Комітет Червоного Хреста. Патронатна служба пообіцяла оперативно інформувати рідних про ситуацію.

В Асоціації родин захисників "Азовсталі" зазначили, що обстріл відбувся близько 9 ранку та заявили, що це був "ретельно спланований воєнний злочин російських військ".

Ані українське командування, ані військовослужбовці не могли здійснити обстріл місця утримання полонених побратимів. Головна мета російської провокації — приховання масштабів російських воєнних злочинів і тортур, а також зрив чергових домовленостей щодо нових обмінів, — заявили в Асоціації.

Нагадаємо, зранку 29 липня російські пропагандисти повідомили, що ЗСУ обстріляли колонію в Оленівці Донецької області, де утримуються українські полонені. Влада так званої "ДНР" стверджує, що внаслідок обстрілу загинули не менше 53 українських військовополонених.

Згодом Генеральний штаб ЗСУ оприлюднив заяву щодо трагедії в Оленівці Донецької області, де російські бойовики обстріляли колонію, в якій перебували українські військовополонені.

Представник ГУР у коментарі Суспільному сказав, що це обстріл колонії був провокацією росіян: "Бо встановити звідки був обстріл фахівцям досить просто. Поки жодних подробиць по пораненим і загиблим в них немає".

В Офісі Генпрокурора повідомили, що внаслідок удару по території виправної колонії в тимчасово окупованій Оленівці загинули близько 40 українських військовополонених, ще 130 — отримали поранення.

Своєю чергою очільник МЗС України Дмитро Кулеба закликав усіх партнерів жорстко засудити обстріл окупантами колонії в Оленівці, де загинули та отримали поранення наші військовополонені, і визнати росію державою-терористом.

Один із непрямих доказів того, що саме рф вбила українських військовополонених в Оленівці — повідомлення в їхніх ЗМІ, що ніхто із співробітників ізолятора не постраждав.

Читайте також

1