Росія готова повернути тіла загиблих в Оленівці, але за однієї умови - омбудсмен

Російські терористи досі не надали доступ до місця вбивства українських полонених в Оленівці
Росія готова повернути тіла загиблих в Оленівці, але за однієї умови - омбудсмен
Теракт проти українських військових в Оленівці / Скрін з відео
1 Серпня 2022, 21:00
читать на русском

Російські бойовики заявили українській стороні про готовність віддати тіла загиблих в Оленівці військових, зокрема "азовців", лише "після закінчення розслідування".

Про це повідомив уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець в ефірі загальнонаціонального телемарафону у слоті 1+1, пише ТСН.ua.

Ми отримали сигнал, що вони готові повернути тіла наших героїв, але таке формулювання – "після закінчення розслідування". На уточнення, скільки треба часу на "розслідування", відповіді ми не отримали. Ми чекаємо, – каже омбудсмен.

Лубінець зазначив, що процедуру верифікації, коли наші військовослужбовці потрапляють до полону, Міжнародний комітет Червоного хреста на запити України проводить процедуру верифікації – що саме наші військові перебувають у полоні РФ.

Читайте також

Нагадаємо, зранку 29 липня російські пропагандисти повідомили, що ЗСУ обстріляли колонію в Оленівці Донецької області, де утримуються українські полонені. Влада так званої "ДНР" стверджує, що внаслідок обстрілу загинули не менше 53 українських військовополонених.

Згодом Генеральний штаб ЗСУ оприлюднив заяву щодо трагедії в Оленівці Донецької області, де російські бойовики обстріляли колонію, в якій перебували українські військовополонені.

Представник ГУР у коментарі Суспільному сказав, що це обстріл колонії був провокацією росіян: "Бо встановити звідки був обстріл фахівцям досить просто. Поки жодних подробиць по пораненим і загиблим в них немає".

В Офісі Генпрокурора повідомили, що внаслідок удару по території виправної колонії в тимчасово окупованій Оленівці загинули близько 40 українських військовополонених, ще 130 — отримали поранення.

Своєю чергою очільник МЗС України Дмитро Кулеба закликав усіх партнерів жорстко засудити обстріл окупантами колонії в Оленівці, де загинули та отримали поранення наші військовополонені, і визнати росію державою-терористом.

Один із непрямих доказів того, що саме рф вбила українських військовополонених в Оленівці — повідомлення в їхніх ЗМІ, що ніхто із співробітників ізолятора не постраждав.

Читайте також

1