Росія продовжує незаконне релігійне переслідування у Криму - заява МЗС

Україна закликає міжнародне співтовариство дати належну оцінку протиправним діям РФ
Росія продовжує незаконне релігійне переслідування у Криму - заява МЗС
МЗС України / Facebook
6 Листопада 2020, 18:56
читать на русском

У Міністерстві закордонних справ заявили, що Російська Федерація продовжує релігійні переслідування в окупованому Криму.

Про це йдеться у заяві МЗС України щодо релігійних переслідувань в окупованому Криму.

Зазначається, що Російська Федерація продовжує незаконне переслідування релігійних громад в окупованому Криму та м. Севастополь.

Черговим проявом свавілля, спрямованого на обмеження свободи віросповідання, стало т.зв. "судове рішення" окупаційної влади, яке вимагає демонтувати храм Православної Церкви України у місті Євпаторія та сплатити грошовий "штраф", - йдеться у повідомленні.

У МЗС повідомили, що дії Росії - це брутальне порушення Конвенції про ліквідацію усіх форм расової дискримінації.

Як йдеться у заяві, то Україна з обуренням сприймає ці антиукраїнські дії РФ та вчергове хоче привернути увагу світової спільноти до руйнівного характеру присутності РФ на українській території.

Читайте також

Зазначається, що в окупаційної влади - свідома та деструктивна поведінка, яка має на меті знищити все українське в Криму та пригнічення свободи віросповідання тих, хто піднімає свій голос проти спроби окупації.

Закликаємо міжнародне співтовариство дати належну оцінку черговому цинічному порушенню прав вірян на тимчасово окупованій території України та засудити протиправні дії держави-агресора, - йдеться у заяві.

Нагадаємо, що окупанти в Криму вимагали демонтувати дерев'яний храм Православної церкви України "Неопалима купина" в Євпаторії у строк до 3 листопада 2020 року та виплатити штраф у розмірі 50 тисяч рублів.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що Російська Федерація продовжує репресії проти української церкви на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим.