Росія розмістила на Донбасі військову техніку під виглядом навчань

На тимчасово окупованій території розташовано 419 одиниць озброєння
Головне
Росія розмістила на Донбасі військову техніку під виглядом навчань
Російські військові Фото: Міноборони РФ у Фейсбук
16 Серпня 2021, 18:06
читать на русском

Спільна моніторингова місія ОБСЄ зафіксували факти порушень РФ щодо розміщення військової техніки на непідконтрольній уряду України територіях Донецької та Луганської областей в період з 9 по 15 серпня 2021 року. Не виключають факт підготовки та ймовірного залучення підрозділів Збройних сил РФ на Донбасі до комплексу стратегічного навчання "Захід-2021".

Про це повідомив пресцентр операції Об'єднаних сил (ООС).

Місія, здійснюючи моніторинг відведення озброєння, передбаченого Меморандумом, а також Комплексом заходів і Доповненням до нього, зафіксувала розміщення на тимчасово окупованій території 419 одиниць озброєння та військової техніки, в тому числі 45 одиниць - з порушенням лінії відведення, 179 - за межами виділених місць зберігання, 195 - в зоні безпеки, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що порушення зафіксовані на полігонах поблизу тимчасово окупованих населених пунктів Круглик, Мирне, Бугаївка, Хрустальний Луганської області та Новоселівка, Кальміуське, Мар’янівка Донецької області.

Нагадаємо, віцепрем'єр-міністр, міністр з питань реінтеграції окупованих територій Олексій Резніков допустив розміщення військ США в України. 

Читайте також наш матеріал: Чи чекає на Україну повномасштабна війна з Росією.

Читайте також

1