Росія утримує понад 1,5 млн депортованих українців, - Стефанішина

Вивезені на рф українці не мають можливості повернутися додому
Росія утримує понад 1,5 млн депортованих українців, - Стефанішина
Полон, війна в Україні / Фото: t.me/DIUkraine
26 Вересня 2022, 23:12
читать на русском

Російська федерація насильно депортувала на свою територію 1,5 мільйона українців, і вони не мають зв'язку з рідними та близькими.

Про це заявила віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина на полях 77-ї сесії Генасамблеї ООН, передає пресслужба Кабміну.

За її словами, близько 1,5 мільйона громадян, більшість з яких жінки та діти, наразі перебувають на території російської федерації без можливості повернутись додому, а їхні рідні - встановити з ними зв'язок.

Сьогодні як ніколи важливо використати всі наявні міжнародні інструменти захисту основоположних прав людини й подвоїти наші спільні зусилля, аби не допустити насильницької експлуатації українських громадян, - додала Стефанішина.

Вона зауважила на необхідності реалізації Державної соціальної програми протидії торгівлі людьми на період до 2025 року, яка включає всі ключові елементи національної політики для запобігання злочинам торгівлі людьми та надання постраждалим усієї необхідної підтримки.