Росія застосовує голод як зброю з перших днів війни проти України, - Зеленський

Рашисти послідовно знищують місця зберігання палива, розподільчі центри продуктів та навіть аграрну техніку
Головне
Росія застосовує голод як зброю з перших днів війни проти України, - Зеленський
Волонтери, війна в Україні / Фото: t.me/V_Zelenskiy_official
6 Квітня 2022, 15:37
читать на русском

Президент Володимир Зеленський вважає, що росія розглядає голод як зброю. При цьому окупанти цілеспрямовано знищують в Україні сільгосппідприємства, аграрну техніку, блокує морські порти.

Про це гарант сказав під час онлайн-звернення до парламенту Ірландії.

Вони послідовно знищують місця зберігання палива, розподільчі центри продуктів, знищують навіть звичайну аграрну техніку і мінують поля. Мінують постійно все, що залишають.

Окрім того, Росія заблокувала всі наші морські порти разом із тими суднами, які вже були завантажені аграрною продукцією на експорт. Для чого вони це роблять? Бо вони розглядають і голод як свою зброю, зброю проти завичайних людей. Як інструмент, щоб домінувати, - заявив президент.

За його словами, Україна – одна з провідних держав на світовому ринку продовольства. Без українського експорту – це не просто дефіцит, а загроза голоду для більш ніж десятка країн Африки і Азії. Обсягів продукції не буде фізично вистачає і суттєво зростуть ціни.

Зеленський вважає, що росія застосовує голод з перших днів війни проти України. Найгірше – в Маріуполі. Це півмільйонне місто було повністю заблоковане російськими військами більше місяця тому.

Нагадаємо, що російська влада хоче спровокувати продовольчу кризу у світі, завдаючи руйнувань аграрному сектору України.

Читайте також