Росія завдала ракетних ударів по Одесі з Каспійського моря (відео)

Дві ракети влучили у військовий об’єкт та два житлові будинки
Росія завдала ракетних ударів по Одесі з Каспійського моря (відео)
23 Квітня 2022, 17:01
читать на русском

Російські окупанти завдали ракетного удару по Одесі. Протиповітряна оборона збила дві ракети, але ще дві поцілили військовий об’єкт та два житлові будинки.

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на військових та місцеві ЗМІ.

Зазначається, що о 13:20 в Одесі та області оголосили повітряну тривогу. За десять хвилин містяни почули вибухи. Після з'явилася інформація про пошкодження житлового будинку та пожежу.

За інформацією ОК "Південь", по Одесі завдано ракетного удару. Є влучання в об'єкти інфраструктури. Своєю чергою мешканців закликали бути в укриттях до скасування повітряної тривати та не публікувати жодного відео.

Згодом стало відомо, що 23 квітня з 14.00 до 15.00 угруповання протиповітряної оборони повітряного командування "Південь" вели бойові дії зі знищення крилатих ракет противника, які були запущені літаками стратегічної авіації ТУ-95 Росії з акваторії Каспійського моря.

Воїни зенітних ракетних підрозділів знищили дві ворожі крилаті ракети (попередньо Х555 або Х101), які ворог випустив по Одесі та 2 БПЛА оперативно-тактичного рівня, які імовірно здійснювали корекцію польоту крилатих ракет та ставили активні перешкоди засобам протиповітряної оборони Повітряних сил Збройних сил України.

Як повідомили військові, дві ракети вразили військовий об’єкт та два житлові будинки, повідомляють військові.

За словами голови Офісу президента Андрія Єрмака, внаслідок ракетних ударів п'ятеро убитих та 18 поранених українських громадян. Це тільки тих, кого знайшли.

Серед убитих – трьохмісячна дитина. Малеча, яка мала зустрічати з батьками свій перший Великдень. Нічого святого. Абсолютно, - зазначив Єрмак.

Нагадаємо, що українська влада визнала затонулий ракетний крейсер "Москва" чорноморського флоту росії об'єктом своєї підводної культурної спадщини.

Читайте також

1