Росія заявила, що Україна намагається загострити ситуацію на Донбасі

Росіяни звинуватили українську владу в організації медійних провокацій
Росія заявила, що Україна намагається загострити ситуацію на Донбасі
Бойовики на Донбасі
25 Листопада 2020, 21:46
читать на русском

Представник Російської Федерації у Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Борис Гризлов після чергового засідання заявив, що України намагається загострити конфлікт.

Про це повідомило російське агентство ТАСС з посиланням на Гризлова.

За його словами, українська влада робить все можливе, щоб загострити конфлікт на Донбасі. Такі підсумки він зробив після зустрічі ТКГ.

Чинне керівництво України обіцяло виконати Мінські угоди й забезпечити мир в Донбасі протягом року. Рік пройшов, а результату немає. Наявна тенденція переходу української сторони від публічної демагогії до організації медійних провокацій, - заявив Гризлов.

Читайте також

Нагадаємо, що 24 листопада на черговому засіданні представники Росії у ТКГ вперше підтримали план спільних дій щодо Донбасу, який запропонували бойовики.

Раніше бойовики представили свою так звану "дорожню карту", яка складається з 15 кроків. Зокрема, вони вимагають від Верховної Ради законодавчо затвердити план по Донбасу.

Також, у їхніх планах, щоб президент України подав проєкт змін до Конституції для закріплення в ній окремих районів Донецької та Луганської областей, які будуть діяти до 2050 року з особливим самоврядуванням. Крім того, терористи вимагають провести місцеві вибори до передачі ділянки кордону з Росією.

1