Росія у ТКГ підтримала план дій, запропонований представниками ОРДЛОУ

Україна вимагає від РФ письмово підтвердити свою позицію
Головне
Росія у ТКГ підтримала план дій, запропонований представниками ОРДЛОУ
Бойовики на Донбасі фото: соцмережі
24 Листопада 2020, 16:42
читать на русском

Сьогодні в режимі відеоконференції відбулося засідання Політичної та Гуманітарної підгруп Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі.

Як повідомила у Facebook пресслужба української делегації, представники Росії у ТКГ вперше підтримали план спільних дій щодо Донбасу, який запропонували бойовики.

На засіданні Політичної підгрупи новини отримали ознаку сенсаційності. А саме, представник РФ Олексій Дмитрієвський заявив, що РФ підтримує план дій, запропонований представниками ОРДЛОУ, що мешкають на території, тимчасово непідконтрольній уряду України. Українська делегація попросила російську сторону підтвердити цю заяву у письмовому вигляді до завтрашнього засідання ТКГ на загальному рівні. Тепер чекаємо їх відповіді, - зазначається у повідомленні.

Читайте також

Раніше бойовики представили свою так звану "дорожню карту", яка складається з 15-ти кроків. Зокрема, вони вимагають від Верховної Ради законодавчо затвердити план по Донбасу. Також, у їхніх планах, щоб президент України подав проєкт змін до Конституції для закріплення в ній окремих районів Донецької та Луганської областей, які будуть діяти до 2050 року з особливим самоврядуванням. Крім того, терористи вимагають провести місцеві вибори до передачі ділянки кордону з Росією.

Читайте також

10 листопада Тристороння контактна група на перемовинах у Мінському процесі взяла за основу запропонований Україною план дій щодо Донбасу.

Раніше голова делегації України в ТКГ, перший президент України Леонід Кравчук заявив, що Україна повинна повністю припинити конфлікт і демілітаризувати окремі райони Донецької і Луганської області на початку 2021 року. За його словами, це необхідно для проведення місцевих виборів 31 березня.

Кравчук також заявив, що для того, аби досягти миру на сході України, влада повинна прийняти пакет законів про реінтеграції регіону.

1