Росія заявила, що відводить частину своїх військ від кордонів з Україною

Військові буцімто місяць "навчалися у польових умовах"
Головне
Росія заявила, що відводить частину своїх військ від кордонів з Україною
Російська військова техніка (фото: facebook.com/mod.mil.rus)
25 Грудня 2021, 16:29
читать на русском

Південний військовий округ (ПВО) Росії заявив про повернення до пунктів постійної дислокації понад 10 тисяч військовослужбовців, які протягом місяця проводили заняття у польових умовах, у тому числі в окупованому Криму та Ростовській області.

Про це повідомляє Інтерфакс із посиланням на пресслужбу округу.

У військах ПВО завершився етап бойового злагодження відділень, екіпажів та розрахунків у мотострілецьких з'єднаннях, військових частинах родів військ та спеціальних військ. Понад 10 тисяч військовослужбовців у складі підрозділів здійснять марші до пунктів постійної дислокації з території загальновійськових полігонів, - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, заняття проводилися на загальновійськових полігонах в Астраханській, Волгоградській та Ростовській областях, в окупованому Росією Криму, Ставропольському та Краснодарському краях, республіках Північного Кавказу, а також на полігонах військових баз РФ в Абхазії, Вірменії та Південній Осетії.

Протягом місяця на ротаційній основі за модульною системою пройшли підготовку в польових умовах батальйонні тактичні групи та тактичні групи родів військ усіх з'єднань та військових частин Південно-Східної оборони, - повідомив округ.

Там заявили, що для підтримки високої бойової готовності у всіх з'єднаннях та військових частинах ПВО на період новорічних свят буде призначено чергові підрозділи, засоби посилення, а також сили для ліквідації наслідків можливих надзвичайних ситуацій.

Нагадаємо, останнім часом шириться інформація, що Росія стягує війська до українських кордонів. Зокрема, начальник Головного управління розвідки міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що Росія сконцентрувала на кордоні з Україною понад 92 тисячі військовослужбовців. Він каже, що це може свідчити про підготовку Росії до наступу вже цієї зими.

Читайте також