Росіяни бідніють швидше за українців - дослідження

Це вирахував банк Швейцарії, який щорічно подає такий звіт
Росіяни бідніють швидше за українців - дослідження
Росіяни (фото з відкритих джерел)
22 Жовтня 2020, 18:32
читать на русском

Добробут громадян Росії від січня до червня 2020 року знизився на 10,7 відсотка в доларовому вираженні. Таким чином росіяни бідніють швидше за громадян України.

Про це йдеться в щорічній доповіді про багатство в звіті швейцарського банку Credit Suisse.

Читайте також

Населення Росії почало бідніти майже найшвидше в світі, зокрема швидше українців (менше 9 відсотків) і турків (менше 7 відсотків). Більше росіян втратили жителі Норвегії (11 відсотків), Мексики (14,2 відсотка), Південної Африки (21,8 відсотка) і Бразилії (24,4 відсотка). Найбільше зростання йде на Філіппінах - 7 відсотків.

Причинами такого негативного результату для Росії стало падіння курсу їхньої національної валюти, яке почалося від березня на тлі потрясінь на нафтовому ринку. За півроку російський рубль подешевшав до долара на 13 відсотків.

Читайте також

Credit Suisse оцінює добробуту домогосподарств за власною методологією, вони включають у розрахунок капіталізацію фондового ринку країни, ціни на житло, валютні курси і зміна ВВП.

Нагадаємо, 8 жовтня уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повідомила, що понад чверть всього населення України перебуває за межею бідності.

За її словами, на одну людину на місяць прожитковий мінімум в Україні становить близько 75 доларів. Мінімальна зарплата в країні - 176 доларів.

1