Росіяни готуються підірвати заміновану Запорізьку АЕС - заява "Енергоатома"

Рашисти готові на все, аби захопити територію Запоріжжя
Головне
Росіяни готуються підірвати заміновану Запорізьку АЕС - заява "Енергоатома"
Запорізька АЕС
8 Серпня 2022, 13:48
читать на русском

Російська влада може підірвати Запорізьку атомну станцію, яку замінували солдати армії РФ.

Про це заявили в НАЕК "Енергоатом".

Росіяни не приховують своїх планів і вже відкрито шантажують увесь світ, заявляючи про мінування Запорізької АЕС та готовність її підірвати.

У компанії зазначають, що начальник військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту зс рф генерал-майор валєрій васільєв, котрий зараз командує гарнізоном ЗАЕС, сказав, що "тут буде або російська земля, або випалена пустеля".

В "Енергоатомі" наводять заяву васільєва, яку він зробив під час спілкування з російськими солдатами:

Як ви знаєте, ми замінували усі важливі об'єкти Запорізької атомної станції. І ми не приховуємо цього від ворога. Ми їх попередили. Ворог знає, що станція буде або російською, або нічиєю. Ми готові до наслідків цього кроку. І ви, воїни-визволителі, повинні розуміти, що іншого шляху ми не маємо. І якщо буде найжорсткіший наказ – ми маємо виконати його з честю.

Нагадаємо, 3 серпня у МАГАТЕ заявили, що Запорізька атомна електростанція повністю вийшла з-під контролю Міжнародної агенції з атомної енергії та що принципи ядерної безпеки на станції порушені.

5 серпня в "Енергоатомі" повідомили, що російські окупанти обстріляли територію Запорізької АЕС. Зокрема, ворог влучив у високовольтну лінію зв’язку. Також росіяни вдарили по ЗАЕС з РСЗВ, влучивши снарядами поблизу одного з енергоблоків, де знаходиться ядерний реактор.

Увечері 6 серпня росіяни здійснили ракетні обстріли майданчика Запорізької атомної станції та Енергодара. Зокрема, ворог влучив по майданчику ЗАЕС поруч зі станційним сухим сховищем відпрацьованого ядерного палива.

1