Росіяни хочуть провести референдуми на Херсонщині та Запоріжжі до кінця вересня

Окупаційна влада обіцяє почати "найближчими днями"
Росіяни хочуть провести референдуми на Херсонщині та Запоріжжі до кінця вересня
Українці проти проведення фейкових референдумів на окупованих територіях / Фото: Оперативний ЗСУ
20 Вересня 2022, 16:06
читать на русском

До кінця вересня окупанти планують провести так звані "референдуми" щодо приєднання до складу РФ на захоплених територіях Херсонської та Запорізької областей.

Як повідомив гауляйтер Херсонської області Володимир Сальдо у своєму Telegram-каналі, відповідно до указу референдум буде проведено у період з 23 по 27 вересня 2022 року.

Указом визначено порядок організації голосування та проведення референдуму на території Херсонської області, а також встановлено заходи адміністративної та кримінальної відповідальності за порушення цих правил, - йдеться у його повідомленні.

Сальдо також звернувся за допомогою у проведенні референдуму до російської федерації та інших держав з метою сприяння наведенню законного конституційного порядку на території Херсонської області.

На захопленій частині Запоріжжя псевродефендуми обіцяють почати "найближчими днями".

Нагадаємо, що російські окупанти планують провести псевдореферендуми на окупованій частині Донецької та Луганської областей 23-27 вересня. Йдеться про приєднання самопроголошених республік до складу росії.

Також  гауляйтер окупованої частини Херсонської області Володимир Сальдо ухвалив рішення про проведення "референдуму" щодо входження регіону до складу росії.

Читайте також

1