Росіяни підірвали власну техніку, коли тікали зі Зміїного

Рашисти після втечі замінували острів та територію моря біля нього
Росіяни підірвали власну техніку, коли тікали зі Зміїного
Острів Зміїний / Фото: wikipedia.org
1 Липня 2022, 12:02
читать на русском

Коли росіяни тікали зі Зміїного острова, вони підірвали власну військову техніку.

Про це повідомляє Оперативне командування "Південь".

Рашисти при відступі підірвали транспортно-зарядну машину до ЗРК "Тор", реактивну систему залпового вогню "Торнадо-Г" та над морем втратили гелікоптер. - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що завершуючи екстрену евакуацію особового складу з острова Зміїний, рашисти замінували місцевість, зокрема, причал та навколишні води біля острова.

Сили оборони України, коли атакували острів під час перебування на нього росіян, знищили ворожий зенітно-ракетний комплекс "Тор", один з маломірних катерів, причіп, що містив дизель-генератор, радіолокаційну станцію та польовий склад боєприпасів.

Операція триває, забезпечення контролю над островом потребує ретельної перевірки та виключення провокацій. Сили оборони пильно моніторять ситуацію. Остаточні втрати противника уточнюються - кажуть у командуванні.

Тим часом секретар Ради нацбезпеки та оборони України (РНБО) Олексій Данілов розповів в етері проєкту "Говорить великий Львів", що російські військові вели потужну радіорозвідку з острова Зміїний.

З цього об’єкта вони вели спостереження за Одеською областю, за Бессарабією, те, що стосується Придністров’я. Вони там мали дуже потужні позиції з точки зору радіорозвідки з цієї нашої території, – зазначив він.

Данілов додав, що територія острова Зміїний "наразі є чистою", жодного ворога там нема.

Нагадаємо, 30 червня оперативне командування "Південь" повідомило, що орки двома катерами евакуювалися зі Зміїного острова. 

Російське міноброни стверджує, що рф "як крок доброї волі завершили виконання поставлених завдань на острові Зміїний і вивели гарнізон, що знаходився там".

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що останні російські солдати залишили острів Зміїний після того, як військові ЗСУ кілька тижнів атакували позиції рашистів на острові.

1