Росію не кликали на Кримський саміт, але Україна готова обговорити деокупацію - Кулеба

Кремль відразу відкинув будь-яку можливість взаємодії з Кримської платформою
Важливо
Росію не кликали на Кримський саміт, але Україна готова обговорити деокупацію - Кулеба
Дмитро Кулеба Фото: УНІАН
17 Серпня 2021, 20:02
читать на русском

Офіційного запрошення на саміт Кримської платформи, який пройде у Києві 23 серпня, Україна не надсилала Росії. Втім, Україна готова говорити з РФ про деокупацію півострова в рамках цієї ініціативи.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в етері телеканалу "Україна 24".

Офіційне запрошення ми не висилали. Але Росія з самого початку, коли було публічно оголошено про проведення Кримської платформи, знала, - зазначив міністр.

За його словами, Росія від самого початку категорично відмовилася взаємодіяти з Кримською платформою, але Україна була б не проти обговорити деокупацію Криму з Кремлем.

Вона відразу категорично відкинула будь-яку можливість взаємодії з Кримської платформою, хоча ми не проти. Ми готові говорити з Росією про Крим в рамках Кримської платформи, але тема цієї розмови може бути тільки одна - шлях і графік деокупації Криму, - сказав Кулеба.

Нагадаємо, що саміт Кримської платформи відбудеться 23 серпня в Києві в конференц-центрі "Парковий". Буде офіційна частина, де виступить президент України, голова Верховної Ради, прем'єр-міністр, глави іноземних делегацій, лідер кримськотатарського народу, представник експертної мережі Кримської платформи.

У другій частині саміту буде чотири тематичні панелі щодо анексії Криму, мілітаризації Азово-Чорноморського регіону, реінтеграція Криму через права людини та про відновлення прав кримськотатарського народу.

Читайте також

1