Роздали понад 1,5 тисячі повісток: Росія мобілізує кримських татар

Російський тиск змушує кримських татар виїжджати з півострова
Важливо
Роздали понад 1,5 тисячі повісток: Росія мобілізує кримських татар
Крим / Фото: kanaldom.tv
25 Вересня 2022, 18:35
читать на русском

Російські орки роздали понад 1,5 тисячі повісток кримським татарам.

Про це повідомила постійний представник президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева під час телемарафону.

Протягом кількох днів було роздано більше 1,5 тис. повісток кримським татарам. Як це робиться? Відбуваються облави, вони приїжджають у населені пункти, де здебільшого проживають кримські татари, або місця їхньої праці, ринки, зокрема, і починають роздавати повістки, - сказала Таміла Ташева.

Вона зазначила, що про часткову мобілізацію не йдеться, оскільки орки не питають, чи є в людини хвороба, чи вона стояла на військовому обліку. Забирають усіх, навіть тих, кому понад 60 років.

За словами Ташевою, саме кримські татари у своїй більшості отримують повістки на півострові. У результаті російський тиск змушує кримських татар виїжджати з Криму.

Таміла Ташева переконана, що це може призвести до геноциду та знищення генофонду кримських татар.

Нагадаємо, що російський диктатор путін вранці 21 вересня у зверненні до росіян заявив про часткову мобілізацію громадян країни. За його словами, призову підлягатимуть тільки громадяни, які перебувають у запасі, вони проходитимуть додаткову підготовку з урахуванням війни в Україні.

Міністр оборони рф заявив, що до армії потраплять 300 тисяч росіян. Загребуть до війська й тих, хто здобув громадянство рф протягом останнім 10 років. Інакше пообіцяли що видворять їхні сім'ї у ті країни, з яких вони приїхали на росію.

Читайте також

1