Розмінування Чонгару: Резніков пообіцяв покарати винних

Міністр пояснив, чому армія рф безперешкодно дісталася до Херсонщини
Головне
Розмінування Чонгару: Резніков пообіцяв покарати винних
11 Серпня 2022, 14:01
читать на русском

Міністр оборони Олексій Резніков вважає, що у розмінуванні Чонгару можуть бути винні лише військові.

Про це він розповів в інтерв'ю виданню "Українська правда".

Прийняття рішення про замінування, розмінування, натискання кнопки, щоб щось підірвати, взагалі не належить до компетенції цивільної влади. Ні до уряду, ні до президента, ні до міністра оборони... Це суто військове питання. Тому хтось придумав цей наратив і придумав, що хтось там сказав підірвати-не підірвати, розмінувати - це суто військова історія, саперна, - сказав Резніков.

За його словами, це питання обговорювали на засіданні профільного парламентського комітету за його участю.

Наші військові дали наступне пояснення, що після перемоги буде проведено відповідне розслідування. І в разі встановлення фактів, що кимось із військових або представників інших сил сектору безпеки й оборони був скоєний злочин, то вони точно будуть притягнуті до відповідальності, - зазначив міністр.

За його словами, розміновували Чонгар скоріш за все військові.

Це питання військових, і вони самі зацікавлені у проведенні такого розслідування, і факти всі сьогодні збираються, фіксуються, в тому числі Службою безпеки, контррозвідкою.

"Чи мала місце диверсія, чи це було шпигунство, чи мала місце провокація, чи безглузда недбалість когось - але це точно не до цивільної частини влади, це питання до управління сектору безпеки і оборони. Тобто людей в погонах, які відповідали за цей напрямок", - додав Резніков.


Що відомо: від початку березня російські бойовики безперешкодно зайшли до Херсонської області, окупувавши більшу частину регіону та саме місто Херсон.

Міський голова Херсона ігор Колихаєв заявляв, на початку окупації Херсонщини заздалегідь був розмінований не тільки Кримський перешийок, але й кілька мостів та Північно-Кримський канал. Зокрема, рашисти через Антонівський міст перекидали військову техніку з окупованого Криму.

Після цього в Генштабі ЗСУ відреагували на цю інформацію, запевнивши, що міст через Чонгар був замінований.

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данілов розповів, коли Збройні сили України зможуть звільнити Херсонську область. Українські військові вже активізувались на південному фронті.