Розпочався другий етап підтвердження участі в додатковій сесії НМТ

Він триватиме протягом 1-10 серпня
Розпочався другий етап підтвердження участі в додатковій сесії НМТ
Іспити (Фото: МОН)
1 Серпня 2022, 14:55
читать на русском

Протягом 1-10 серпня в Україні триватиме другий етап підтвердження участі в додатковій сесії НМТ.

В Українському центрі оцінювання якості освіти повідомили, що цей етап також мають пройти учасники основної сесії, які не з’явилися для проходження тестування.

Протягом 1–10 серпня на Інформаційній сторінці учасника у спеціальній формі потрібно вибрати із запропонованого переліку назву населеного пункту, де зручніше буде пройти тестування у період проведення додаткової сесії. З урахуванням населеного пункту, вибраного під час цього етапу підтвердження участі в НМТ, буде здійснено розподілення учасників за тимчасовими екзаменаційними центрами, - кажуть в УЦОЯО.

Важливо! Якщо кількість вступників, які хочуть проходити тестування в певному місті, перевищуватиме кількість робочих місць, що можуть створити організатори для проходження тестування, то після заповнення цих місць місто стане недоступним для вибору у випадному списку.

З 12 серпня 2022 року для учасників додаткової сесії з’явиться можливість завантажити із вкладки "Місце проведення" запрошення, де буде зазначено дату, час і місце проходження ними НМТ.

Заплановано, що додаткова сесія НМТ проходитиме у 21 області України та місті Київ. Наразі неможливо провести НМТ в АР Крим, Донецькій, Луганській і Херсонській областях, місті Севастополь.

За кордоном додаткову сесію НМТ буде проведено в Австрії, Бельгії, Болгарії, Греції, Грузії, Данії, Естонії, Канаді, Латвії, Литві, Люксембургу, Молдові, Німеччині, Португалії, Польщі, Словенії, Словаччині, Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії, Сполучених Штатах Америки, Туреччині, Угорщині, Фінляндії, Франції, Хорватії, Чехії, Швейцарії.

Нагадаємо, з 29 липня в Україні стартував прийом заяв від випускників 11 класів на здобуття вищої освіти.

1