Рубан розповів, чому Київ досі у "червоній" зоні карантину

В місті тривають перевірки на предмет дотримання карантину
Рубан розповів, чому Київ досі у "червоній" зоні карантину
Медпрацівники у захисних костюмах, коронавірус (фото: УНІАН)
25 Листопада 2021, 15:38
читать на русском

Голова Держспоживслужби в Києві Олег Рубан вважає, що причиною того, чому столиця не може вийти з "червоної" зони карантину є висока смертність від COVID-19.

Про це Рубан розповів у коментарі "Сьогодні".

Єдиний високий показник - це смертність. А ось що стосується ліжкового фонду, навантаження на медичну систему, зайнятості реанімаційних ліжок, то ми спостерігаємо явне поліпшення ситуації, - сказав він.

За словами Рубана, у Києві відбуваються перевірки щодо дотримання карантинних обмежень. Вдень працює 40 мобільних бригад, вночі - 10. Чиновник наголосив, що особливо ретельно перевіряють ТРЦ, куди часто намагаються потрапити невакциновані кияни. Щодня складається близько 60 штрафів саме на ТРЦ, які пропускають невакцинованих громадян.

Контроль триватиме. Більше того, згідно з постановою Кабміну, будуть посилені вимоги до роботи ТРЦ і в "жовтій" зоні карантину. Вони повинні будуть також працювати з контрольними сертифікатами про вакцинацію, як і в червоній зоні. Послаблень для них поки не буде", - додав він.

Рубан наголосив, що наразі рано прогнозувати терміни виходу Києва з "червоної" зони поки рано.

Нагадаємо, що у Києві 22 листопада очне навчання відновилось у закладах освіти, а також у мистецьких школах і закладах фізичної культури та спорту. Своєю чергою голова Держспоживслужби в Києві Олег Рубан вважає, що поки зарано розглядати можливість виходу столиці з "червоної" зони карантину.

Читайте також

1