Саакашвілі захотів приїхати до суду на слухання у "справі про піджаки"

Мін'юст Грузії пропонує проводити суд над експрезидентом дистанційно
Саакашвілі захотів приїхати до суду на слухання у "справі про піджаки"
Міхеіл Саакашвілі Фото: УНІАН
15 Листопада 2021, 10:32
читать на русском

Сьогодні, 15 листопада, у Тбілісі відбудеться засідання суду у справі про розтрату експрезидентом Грузії Михеїлом Саакашвілі державних коштів.

Про це повідомив адвокат політика Бека Басілая, передає ТАСС.

Судовий процес призначено на 15 листопада. Засідання пройде у справі про піджаки, — сказав він.

Басілая стверджує, що Саакашвілі захотів бути присутнім на судовому процесі, однак Мін'юст Грузії пропонує проводити суд над експрезидентом дистанційно, або у тюремній лікарні.

Видання пише, що Спеціальна пенітенціарна служба готова забезпечити дистанційну участь у судовому процесі обвинуваченого/засудженого Михеїла Саакашвілі, а також, "можливо, проведення судового засідання у лікувальній установі № 18 для засуджених/обвинувачених".

Довідково: Справа про розтрату державних коштів колишнім президентом Грузії більш відома як "справа піджаків". Слідчі стверджують, що політик за державні кошти купив собі дорогий одяг. Зокрема, він за кошти бюджету придбав у Лондоні піджаки та кашемірове спортивне пальто на суму 28,6 тис. дол.

Нагадаємо, 14 листопада особистий лікар колишнього президента Грузії Михеїла Саакашвілі Ніколоз Кіпшидзе розповів про погіршення здоров'я політика. За його словами, експрезидент майже перестав говорити та не встає з ліжка. Проте головна лікарка тюремної лікарні Манана Елефтерова спростувала його слова і заявила, що Саакашвілі почувається нормально та проходить курс лікування.

Читайте також

1