"Моя позиція чітка і незмінна": президентка Грузії сказала, чи помилує Саакашвілі

Зурабішвілі порадила владі сприймати Саакашвілі як "особливого в'язня"
Головне
"Моя позиція чітка і незмінна": президентка Грузії сказала, чи помилує Саакашвілі
Міхеіл Саакашвілі Фото: УНІАН
3 Листопада 2021, 21:38
читать на русском

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі заявила, що колишнього очільника грузинської держави Міхеїла Саакашвілі не помилує. За її словами, Саакашвілі не відповідає критеріям політичного в'язня чи жертви несправедливості.

Про це президентка розповіла під час брифінгу, повідомляє "Ехо Кавказу".

Оскільки це питання знову підіймається, мушу сказати, що моя позиція про помилування Міхеїла Саакашвілі чітка і незмінна: ні і ніколи, — заявила вона.

За її словами, Саакашвілі є засудженим, який добровільно і нелегальним шляхом потрапив до Грузії, а метою приїзду була дестабілізація.

Зурабішвілі не вважає експрезидента політичним в'язнем. Вона переконана, що Саакашвілі має вважатися "особливим ув'язненим" через великий суспільний та політичний інтерес до його особи.

Це вимагає від пенітенціарної адміністрації та від влади особливої ​​уваги та вжиття всіх заходів, щоб погіршення його здоров'я не було використано з метою політичної спекуляції чи дестабілізації. Це вимагає максимальної прозорості та своєчасного реагування на будь-які ознаки погіршення його стану. На цьому все, я більше не повертатимуся до цього питання, - пояснила Зурабішвілі.

Нагадаємо, Саакашвілі затримали 1 жовтня в Тбілісі. Колишній президент Грузії прилетів на батьківщину для участі у місцевих виборах. Його одразу затримали й запроторили до в'язниці, де він оголосив голодування. В день затримання Саакашвілі та Ясько записали спільне відео, в якому розповіли про свої стосунки.

Водночас українські прикордонники проводять внутрішнє розслідування щодо виїзду Міхеїла Саакашвілі з України до Грузії.

Читайте більше у нашому матеріалі: Саакашвілі під вартою: що політику "світить" у Грузії та чи треба Україні його повертати

Читайте також

1