Грузія не дозволить Саакашвілі екстрадувати в Україну

Він продовжує голодування
Важливо
Грузія не дозволить Саакашвілі екстрадувати в Україну
Міхеіл Саакашвілі Фото: УНІАН
4 Жовтня 2021, 19:33
читать на русском

Віцепрем'єр Грузії Тея Цулукіані виключає екстрадицію Михайла Саакашвілі в Україну.

Про це повідомляє Imedinews.Ge.

Екстрадиція в Україну відбувається тільки тоді, коли особа, запитувана в цій країні, зазнає кримінального переслідування. Я не думаю, я в усякому разі не знаю, що Саакашвілі - це особа, переслідувана в Україні в кримінальному порядку. Говорити про екстрадицію Саакашвілі - це юридична нісенітниця або нонсенс, - сказала вона.

За її словами, Грузія не планує екстрадувати Саакашвілі навіть за умови, що він відбуде в Україні тюремний термін, який йому присудив грузинський суд.

Крім цього, як передають "Новости-Грузия", експрезидент Грузії відмовиться від екстрадиції в Україну і продовжує голодування в тюрмі.

Він бадьорий. Продовжує голодування і вважає, що в такій формі виражається продовження боротьби. Його позиція, що боротьба повинна продовжиться... Що стосується питання екстрадиції, позиція Михеїла Саакашвілі з приводу цього питання полягає в тому, що він приїхав до Грузії, на свою батьківщину, і планує політичну боротьбу. Напевно, він відмовиться від екстрадиції, – заявив адвокат Саакашвілі Чівіашвілі.

Нагадаємо, Саакашвілі затримали 1 жовтня в Тбілісі. Колишній президент Грузії, а нині громадянин України прилетів на свою батьківщину для участі у місцевих виборах.

Його одразу затримали й кинули до в'язниці, де він оголосив голодування.

Читайте також

1