Саакашвілі голодує, а в Грузії кажуть, що він приїхав для перевороту: що відомо про затримання голови Нацради реформ

Адвокат Саакашвілі вважає, що звільнити його можна буде лише шляхом помилування
Головне
Саакашвілі голодує, а в Грузії кажуть, що він приїхав для перевороту: що відомо про затримання голови Нацради реформ
Міхеіл Саакашвілі (Фото: ВВС)
2 Жовтня 2021, 11:28
читать на русском

Експрезидент Грузії і голова Виконавчого комітету Національної ради реформ України Міхеіл Саакашвілі оголосив голодування у в'язниці, а його політичні опоненти заявили, що він прибув на батьківщину для організації державного перевороту.

Про це пишуть грузинські ЗМІ.

Як повідомило sputnik-georgia, Саакашвілі обстежили медики, також до нього приходила омбудсмен Грузії Ніно Ломжарія.

Саакашвілі сказав, що оголошує голодування, - сказала Ломджарія після зустрічі з колишнім президентом у в'язниці. - Щодо здоров'я ніяких особливих потреб у нього немає. Саакашвілі оголосив голодування і, як український громадянин, вимагає зустрічі з консулом України, - додала Ломджарія.

Тим часом голова "Грузинської мрії" Іраклій Кобахідзе оголосив, що Саакашвілі повернувся, аби здійснити державний переворот, повідомляє "Відлуння Кавказу".

Михайло Саакашвілі - людина, яка вже 18 років не дає відпочинку країні. Він їхав до Грузії, щоб втілити загрозу державного перевороту, або ж сам держпереворот, - заявив Кохабідзе.

За його словами, всі судові процеси проти Саакашвілі будуть проводитися відповідно до правових норм, але він не сказав, які відповіді вони дадуть на питання про політичні переслідування в керівній партії.

Щодо Саакашвілі, то всі процедури будуть проводитися відповідно до правових норм. Що стосується спецоперації, то у спецоперації є свої правила. Для досягнення мети конфіденційність повинна бути максимально захищена, - додав Кохабідзе.

Своєю чергою адвокат Саакашвілі Пека Басилая прокоментував заяву президента Грузії про те, що колишнього очільника держави можна буде звільнити тільки помилуванням, однак вона не збирається цього робити, передає телеканал Mtvari.

Сьогоднішня заява президента про те, що вона не збирається помилувати Саакашвілі, надиктована "Грузинською мрією", все залежить від політичної волі, - сказав Басилая.

За його словами, підсумки виборів до місцевих органів самоврядування, які пройдуть 2 жовтня, вплинуть на остаточне рішення глави держави.

Нагадаємо, Саакашвілі затримали вчора, 1 жовтня в Тбілісі. Колишній президент Грузії, а нині громадянин України прилетів на свою батьківщину для участі у місцевих виборах.

Міхеїл Саакашвілі був президентом Грузії з січня 2004 року по листопад 2013 року. У 2013 році він покинув країну за кілька днів до закінчення терміну президентських повноважень. Відразу після цього проти нього було порушено чотири кримінальні справи, за двома з яких вже винесені вироки. У січні 2018 року Тбіліський міський суд заочно засудив Саакашвілі до трьох років позбавлення волі у справі про вбивство у 2006 році співробітника Об'єднаного банку Грузії. У червні 2018 року суд засудив його до шести років позбавлення волі у справі про побиття у 2005 році депутата.

Читайте також

1