Саакашвілі затримали в Грузії - відео

Його доставили до пенітенціарної установи
Важливо
Саакашвілі затримали в Грузії - відео
Міхеїл Саакашвілі. Фото: УНІАН
1 Жовтня 2021, 21:17
читать на русском

Колишнього президента Грузії Михайла Саакашвілі затримали на батьківщині.

Про це повідомив прем'єр-міністр Грузії Іракліф Гарібашвілі, передає портал "Новини – Грузія".

Третій президент Грузії, який розшукується, Михеїл Саакашвілі, затриманий, і він переведений до пенітенціарної установи, - заявив він.

За його словами, спецслужби вжили всіх заходів, щоб затримання політика.

Наші агентства мали інформацію про його переміщення. Починаючи з України в бік Грузії і цей процес перебував під повним контролем. Були вжиті відповідні заходи і обрані такий час і місце, щоб перешкоди для затримання були мінімальними, - повідомив прем'єр.

Крім цього, Володимир Зеленський стурбований затриманням Михайла Саакашвілі.

Нагадаємо, Міхеїл Саакашвілі був президентом Грузії з січня 2004 року по листопад 2013 року. У 2013 році він покинув країну за кілька днів до закінчення терміну президентських повноважень. Відразу після цього проти нього було порушено чотири кримінальні справи, за двома з яких вже винесені вироки. У січні 2018 року Тбіліський міський суд заочно засудив Саакашвілі до трьох років позбавлення волі у справі про вбивство у 2006 році співробітника Об'єднаного банку Грузії. У червні 2018 року суд засудив його до шести років позбавлення волі у справі про побиття у 2005 році депутата.

Раніше прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі заявляв, що "як тільки нога Саакашвілі ступить на нашу землю", його чекає негайний арешт.

Читайте також

1