Саакашвілі заявив про повернення до Грузії, де йому загрожує арешт

МВС країни заперечує приїзд експрезидента
Саакашвілі заявив про повернення до Грузії, де йому загрожує арешт
Міхеїл Саакашвілі Фото: Mikheil Saakashvili у Фейсбук
1 Жовтня 2021, 10:41
читать на русском

Колишній президент Грузії Міхеїл Саакашвілі повідомив про повернення на батьківщину.

На своїй сторінці у Фейсбуці політик написав:

Доброго ранку, Грузія. Я вже в Грузії через вісім років.

Раніше, 27 вересня, Саакашвілі повідомив про покупку квитка на літак на вечір 2 жовтня до Тбілісі. У документі вказувалося, що політик має намір полетіти на батьківщину зі своєю матір'ю. Саме 2 жовтня в Грузії мають відбутися вибори до місцевих органів влади. Експрезидент заявив, що вирішується доля його країни, тому він не зможе спостерігати за процесом з боку.

Тим часом в МВС Грузії не підтвердили факт перетину Саакашвілі держкордону.

Нагадаємо, Міхеїл Саакашвілі був президентом Грузії з січня 2004 року по листопад 2013 року. У 2013 році він покинув країну за кілька днів до закінчення терміну президентських повноважень. Відразу після цього проти нього було порушено чотири кримінальні справи, за двома з яких вже винесені вироки. У січні 2018 року Тбіліський міський суд заочно засудив Саакашвілі до трьох років позбавлення волі у справі про вбивство у 2006 році співробітника Об'єднаного банку Грузії. У червні 2018 року суд засудив його до шести років позбавлення волі у справі про побиття у 2005 році депутата.

Раніше прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі заявляв, що "як тільки нога Саакашвілі ступить на нашу землю", його чекає негайний арешт.

Останнім часом Саакашвілі проживав в Україні та очолював Виконавчий комітет реформ.

Читайте також