СБУ може притягнути до відповідальності голову ФДМУ Умерова внаслідок розслідування кримінальної справи по Центренерго, - експерт

Умеров може бути безпосередньо причетний до диверсій у Центренерго
Важливо
СБУ може притягнути до відповідальності голову ФДМУ Умерова внаслідок розслідування кримінальної справи по Центренерго, - експерт
Рустем Умєров
17 Серпня 2023, 12:30
читать на русском

СБУ може притягнути до відповідальності голови ФДМУ Умерова внаслідок розслідування кримінальної справи по провалу підготовки Центренерго до осінньо-зимового сезону.

Про це в своєму блозі на Цензор.нет пише радник Центру стратегічних досліджень Костянтин Ільченко.

Ільченко пише, що наразі до фактичної диверсії на Центренерго можуть бути причетні голова Наглядової Ради Віктор Бусько, член Наглядової Ради, радник Андрія Єрмака Андрій Гота, так заступник голови Фонду держмайна Олександр Федоришин.

"Впевнений, що СБУ має не тільки притягнути до відповідальності диверсантів, які орудують на Центренерого та у Фонді держмайна, а і довести справу до викриття всього агентурного ланцюжка. Точно знаю - це необхідно зробити, бо за всім цим стоять не прості люди, а  такі як голова Фонду держмайна Рустем Умеров та депутат Верховної Ради Максим Єфімов", - стверджує Ільченко.

Нагадаємо, 4 серпня було проведено нараду Наглядової ради Центренерго за участю голови СБУ Василя Малюка, на якій обговорювалися поточні проблеми діяльності Центренерго. Внаслідок цього, СБУ було зареєстровано кримінальну справу через недбалість та бездіяльність керівництва компанії та представників Фонду державного майна в Наглядовій раді підприємства та фактичний провал підготовки підприємства до осінньо-зимового періоду. Про подробиці цієї справи читайте за посиланням тут.

Читайте також