СБУ обшукує будинок голови Сумської облради - ЗМІ

Обшуки стосуються привласнення бюджетних коштів при встановленні бетонних укріплень
СБУ обшукує будинок голови Сумської облради - ЗМІ
27 Січня 2023, 18:38
читать на русском

Під будинком голови Сумської облради Віктора Федорченка зібралися співробітники СБУ. Вони очікують на слідчого з ухвалою суду для проведення обшуків у чиновника.

Про це повідомляє місцеве видання SumyToday.

"Події відбуваються біля будинку на перехресті вул. Данила Галицького і Берестовської (Пушкіна)", - йдеться в повідомленні.

За інформацією ЗМІ, наразі проводяться обшуки в кабінеті заступника колишнього голови Сумської ОВА Олега Клименчукова.

Як повідомили журналісти, обшуки, які хочуть провести у Федорченка, пов'язані з кримінальним провадженням за ст. 191 ККУ (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Попередньо, йдеться про нібито привласнення бюджетних коштів під час встановлення в Сумській області бетонних укріплень шляхом завищення цін.

В ЗМІ додають, що процесуальне керівництво у цій справі здійснює обласна прокуратура.

Нагадаємо, раніше ми писали про масові відставки керівників ОВА. Зокрема, також був звільнений і керівник Сумської області Дмитро Живицький.

Нагадаємо, НАБУ затримало заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василя Лозинського. Справа стосується розкрадання бюджетних коштів при закупівлі генераторів. Розслідування ведеться за статтями 364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) та 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою у великому розмірі або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди).

Читайте також

1