СБУ оголосила підозру одній з керівниць "Партії Шарія"

Жінка підроблювала документи та фальсифікувала протоколи засідань
СБУ оголосила підозру одній з керівниць "Партії Шарія"
Обшуки в офісах партії Шарія Фото: СБУ
25 Вересня 2021, 12:35
читать на русском

Співробітники Служби безпеки України повідомили про підозру одній із керівниць "Партії Шарія", яка займалася підробкою документів про "купівлю" цієї політичної сили і про обрання її "очільників".

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Зазначається, що підозру оголосили за ч. 2 ст. 205-1 Кримінального кодексу України (підроблення документів, які подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи та фізичних осіб-підприємців).

У СБУ є аргументовані докази причетності вказаної особи до підробки документів про перереєстрацію політичної партії "Об’єднана Україна" у політичну партію "Партія Шарія", - йдеться у повідомленні.

Щобільше, зловмисниця фальсифікувала протоколи засідань "політичної сили", що дозволило "обрати потрібних керівників партії".

Зазначимо, що раніше Віктор Шарій, на якого зареєстровано "Партію Шарія", заявив, що не має жодного відношення до діяльності цієї "політичної сили" і лише дав нотаріальну згоду на використання в ній свого прізвища. При чому зробив це за грошову винагороду у 500 доларів.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу. СБУ продовжує слідство і встановлює коло інших осіб, які можуть бути причетні до цієї протиправної діяльності.

Читайте також