СБУ перевіряє зв'язок Нескоромного з російськими спецслужбами

Мотивом для підготовки замовного вбивства працівника СБУ стала професійна діяльність
СБУ перевіряє зв'язок Нескоромного з російськими спецслужбами
СБУ (фото: Facebook)
1 Лютого 2021, 19:37
читать на русском

Служба безпеки України буде детально перевіряти можливі зв’язки колишнього першого заступника голови СБУ Дмитра Нескоромного, якого підозрюють в організації замовного вбивства Андрія Наумова, зі спецслужбами Російської Федерації.

Про це сказав голова СБУ Іван Баканов під час виступу на закритому спільному засіданні комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки та Комітету з питань правоохоронної діяльності, передає пресслужба СБУ.

Як бачимо з окремих аудіозаписів, оприлюднених у ЗМІ, ймовірно, не обійшлося тут і без російського сліду. Тож буде детально вивчено можливий зв’язок підозрюваного зі спецслужбами країни-агресора, – повідомив Баканов.

Зазначається, що мотивом для підготовки замовного вбивства керівника внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова стала його професійна діяльність. Наумов не давав можливості злочинній групі призначити своїх людей на посади до Служби. Цьому підтвердженням є оприлюднені записи розмов.

Читайте також

Зрадник у наших лавах – це, безумовно, неприємний факт. Але затримання його та інших осіб якраз і свідчить про те, що ми взяли курс на очищення СБУ. На побудову нової – ефективної та дієвої – спецслужби, – підкреслив Баканов.

Нагадаємо, 23 січня пресслужба СБУ повідомила, що в ході реалізації слідчо-оперативних заходів із припинення злочину, а саме – запобігання вбивству начальника ГУ внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова, затримали колишнього першого заступника голови Служби безпеки Дмитра Нескоромного. Однак після затримання йому вдалося втекти в невідомому напрямку.

27 січня СБУ оприлюднила докази причетності колишнього першого заступника голови Служби Дмитра Нескоромного до організації підготовки вбивства начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова.

Нескоромному оголосили про підозру за ч. 1 статті 14, ч. 2 статті 28 та статтю 348 Кримінального кодексу України. Однак сам Нескоромний заявив, що нічого не отримував.