СБУ показала, як запобігає терактам та рятує заручників в Ізмаїльському порту

Антитерористичні тренування пройшли у рамках міжнародних навчань Sea Breeze-2021
СБУ показала, як запобігає терактам та рятує заручників в Ізмаїльському порту
Антитерористичні навчання СБУ (фото: ssu.gov.ua)
12 Липня 2021, 16:54
читать на русском

В Одеській області координаційна група Антитерористичного центру при СБУ провела масштабні тренування у межах міжнародних військових навчань "Сі Бриз-2021".

Як повідомила пресслужба Служби безпеки України, навчання пройшли на півдні області, а їхньою головною метою стало відпрацювання антитерористичних операцій. Зокрема, у межах зведеного антидиверсійного підрозділу Anti-Sabotage group. Це спеціально сформована група під міжнародні навчання Sea Breeze-2021.

За легендою навчань декілька "диверсійних груп" намагалися здійснити теракти на об’єктах критичної інфраструктури м. Ізмаїл. Вони захопили об’єкт і здійснили вогневий опір під час висадки десанту морської піхоти на узбережжі Дунаю. Спочатку умовних диверсантів заблокували сили спеціальних операцій ЗСУ, а потім їх знешкодив спецпідрозділ Збройних Сил, - розповіли у пресслужбі.

Одночасно інша група "диверсантів" захопила у заручники працівників Ізмаїльського порту і забарикадувалася в одній із будівель. Антитерористична операція із звільнення "заручників" проходила у кілька етапів.

Після завершення переговорів розпочалася активна фаза. Штурмові групи спецпідрозділу ЦСО "А" СБУ нейтралізували диверсантів і звільнили "заручників".

Ще одна група озброєних "терористів" забарикадувалася у залізничному вагоні і прикривалася заручниками. Її знешкодили бійці спецпідрозділу Нацполіції "Корд".

Ще дві групи диверсантів, за легендою навчань, намагалися незаконно перетнути державний кордон України через річку Дунай та прорватися через один з міжнародних пунктів пропуску.

Залучені підрозділи відпрацювали алгоритм міжвідомчої взаємодії у різних екстремальних умовах. Заходи відбулися в умовах максимально наближених до реальних, зокрема у нічний час, та у складних погодних умовах.

Нагадаємо, що Sea Breeze – це багатонаціональні військові навчання, які проводяться на території України починаючи з 1997 року відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння і співробітництво в галузі оборонних та військових відносин між Міноборони США і Міноборони України від 1993 року. Співорганізаторами навчань виступають Україна та США.

У цьогорічних Sea Breeze візьмуть участь 32 країни з шести континентів, п`ять тисяч військових, 32 бойових кораблі, 40 літаків 18 команд спеціальних операцій та дайвінгу. Під час навчань відпрацьовуватимуться бойові дії на морі, суходолі та в повітрі, а саме висадка десанту, протичовнова і протиповітряна боротьба.

Читайте також

1