СБУ повідомила про підозру командиру бойовиків "ЛНР"

Чоловік вийшов до лінії розмежування у військовому однострої російського зразка
СБУ повідомила про підозру командиру бойовиків "ЛНР"
Служба безпеки України, СБУ Фото: t.me/SBUkr/3502
30 Грудня 2021, 18:04
читать на русском

СБУ повідомила про підозру учаснику незаконних збройних формувань так званої "ЛНР". Зловмисника затримали військовослужбовці операції Об’єднаних сил на спробі перетнути лінії розмежування.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

За попередньою інформацією, він втратив орієнтири на місцевості та вийшов на українські позиції. Бойовик перебував у військовому однострої російського зразка.

У ході досудового розслідування встановлено, що затриманим є командир ворожого мотострілецького підрозділу. Під його керівництвом бойовики угруповання брали участь в обстрілах позицій українських військових. Крім того, у лютому 2020 року чоловік отримав громадянство РФ.

Наразі слідчі СБУ підозрюють затриманого у вчиненні злочину за ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань) Кримінального кодексу України.

Бойовик так званої ЛНР Фото: СБУ

Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин протиправної діяльності та притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до злочинів проти державної безпеки України.

Нагадаємо, що суд у Росії розкрив інформацію про постачання продовольства російської армії, розміщеної у самопроголошених сепаратистських республіках на Сході України.

Читайте також