СБУ викрила посадовців МЗС України на контрабанді до ЄС

"Ділки" використовували офіційні документи МЗС для контрабанди
СБУ викрила посадовців МЗС України на контрабанді до ЄС
Фото: ssu.gov.ua
1 Березня 2021, 16:09
читать на русском

Контррозвідка Служби безпеки України заблокувала канал контрабанди до Європейського Союзу, який організували чиновники Міністерства закордонних справ України.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Чинні та колишні посадовці МЗС України організували канал контрабанди. Вони використовували офіційні документи зовнішньополітичного відомства, щоб перевозити диппошти та контрабанди підакцизних товарів. Цю незаконну діяльність припинила СБУ.

Учасники оборудки переміщували через державний кордон України валюту, золото та підакцизні тютюнові вироби. Усе це - за використання дипломатичних привілеїв та імунітетів, - йдеться у повідомленні.

Фото: ssu.gov.ua

Контррозвідники СБУ та слідчі Державного бюро розслідувань на митному посту "Ягодин" Волинської митниці затримали вантажівку з дипломатичними номерними знаками, на якому посадовці МЗС намагалися перевезти товар  та гроші до ЄС:

  • 140 тис. дол. США, 67,2 тисячі євро, 11,6 тис. польських злотих,
  • майже 16 кг виробів із золота, орієнтованою вартістю 15 млн грн;
  • тютюнові вироби у кількості 8826 блоків на 1,5 млн грн за цінами чорного ринку.

Фото: ssu.gov.ua

Наразі тривають оперативно-слідчі дії у межах кримінального провадження, після завершення яких вирішуватиметься питання про повідомлення підозр "ділкам".

Нагадаємо, що міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба (досьє Дмитра Кулеби) відкликав із-за кордону двох співробітників посольства України в Польщі, яких затримали на кордоні під час спроби вивезення з України валюти, золота та цигарок.

Читайте також

Також у Мукачево невідомі особи, ймовірно контрабандисти, скоїли розбійний напад на квартиру, в якій проживали двоє прикордонників. Нападники погрожували фізичною розправою, якщо військові не будуть співпрацювати зі злочинцями

1