СБУ закінчила розслідування і скерувала до суду "справу Семенченка"

Загалом у кримінальному провадженні повідомлено про підозру дев'ятьом особам
СБУ закінчила розслідування і скерувала до суду "справу Семенченка"
Семен Семенченко (фото: УНІАН)
3 Грудня 2021, 19:52
читать на русском

Служба безпеки України під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора завершила досудове розслідування за підозрою Семена Семенченка та інших співучасників. Відповідний обвинувальний акт направлено до Шевченківського районного суду м. Києва.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Зазначається, що під час досудового розслідування слідчі встановили, що Семен Семенченко та інші організатори створили на території України незаконне збройне формування з організаційною структурою військового типу. До нього входили переважно колишні військовослужбовці та учасники бойових дій.

Члени формування проводили військову, стройову та фізичну підготовку. На їх озброєнні перебувала вогнепальна зброя та вибухівка, - йдеться у повідомленні.

Також досудове слідство отримало докази організації Семенченком терористичного акту в липні 2019 року. А саме - пострілу із ручного протитанкового гранатомета у будівлю, де розташовано телеканал "112-Україна".

Загалом у кримінальному провадженні повідомлено про підозру та скеровано обвинувальний акт стосовно 9 осіб. Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено, виконано вимоги ст. 290 КПК, вручено обвинувальні акти підозрюваним та адвокатам.

Більше про справу Семенченка

24 березня СБУ припинила діяльність воєнізованого формування, до організації якого начебто причетні колишній народний депутат Семен Семенченко та агент НАБУ Євген Шевченко. Зазначається, що до складу компанії входило понад 150 осіб, а сама організація діяла під прикриттям охоронних фірм і громадських організацій.

25 березня Служба безпеки України оприлюднила листування нардепа попереднього скликання Семена Семенченка і агента НАБУ Євгена Шевченка, підозрюваних у постачанні військових товарів з російської Федерації.

26 березня Печерський районний суд Києва відправив під варту колишнього нардепа Семена Семенченка на 2 місяців без права внесення застави.

Суд також обрав запобіжний захід агенту НАБУ Євгену Шевченку з правом внесення застави в розмірі 5 млн гривень. А  30 березня Шевченко вийшов з СІЗО під заставу в 5 млн грн.

3 вересня колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ розглянула апеляційну скаргу, подану стороною захисту, проте не задовольнила її.

Читайте також