Суд продовжив арешт Семенченка ще на два місяці

Його підозрюють у причетності до створення "приватної військової компанії" та в організації обстрілу будівлі телеканалу "112 Україна" у липні 2019 року
Важливо
Суд продовжив арешт Семенченка ще на два місяці
Семен Семенченко (фото: УНІАН)
8 Вересня 2021, 20:21
читать на русском

Солом'янський районний суд Києва продовжив арешт депутату попереднього скликання Семену Семенченку ще на два місяці.

Про це повідомили на його сторінці у Facebook.

Семену Семенченку продовжили тримання під вартою ще на два місяці. Суддя Солом'янського районного суду Оксюта задовольнив в повному обсязі клопотання прокурора, - йшлося у повідомленні.

Зазначили, що захист Семенченка готується до апеляції.

Контекст. 24 березня СБУ припинила діяльність воєнізованого формування, до організації якого начебто причетні колишній народний депутат Семен Семенченко та агент НАБУ Євген Шевченко. Зазначається, що до складу компанії входило понад 150 осіб, а сама організація діяла під прикриттям охоронних фірм і громадських організацій.

25 березня Служба безпеки України оприлюднила листування нардепа попереднього скликання Семена Семенченка і агента НАБУ Євгена Шевченка, підозрюваних у постачанні військових товарів з російської Федерації.

26 березня Печерський районний суд Києва відправив під варту колишнього нардепа Семена Семенченка на 2 місяців без права внесення застави.

Суд також обрав запобіжний захід агенту НАБУ Євгену Шевченку з правом внесення застави в розмірі 5 млн гривень. А  30 березня Шевченко вийшов з СІЗО під заставу в 5 млн грн.

3 вересня колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ розглянула апеляційну скаргу, подану стороною захисту, проте не задовольнила її.

Читайте також