СБУ затримала одного з лідерів партії Медведчука

Чоловік готував повалення конституційного ладу в Україні
СБУ затримала одного з лідерів партії Медведчука
Фото: СБУ
5 Травня 2022, 16:49
читать на русском

У Києві затримали одного з лідерів партії народного депутата Віктора Медведчука "Український вибір".

Про це повідомила Служба безпеки України.

Чоловіка підозрюють у підготовці до повалення конституційного ладу в Україні, координуючи свої дії з російськими спецслужбами.

Контррозвідка СБУ затримала одного з лідерів партії Медведчука "Український вибір". За даними слідства, він займався підготовкою до повалення конституційного ладу в Україні, координуючи свої дії з російськими спецслужбами, - йдеться у повідомленні.

В СБУ не назвали прізвища зловмисника. Розповіли лише, що він "розробив концепцію народного самодержавства, яка передбачала насильницьке захоплення влади, знищення фінансово-економічної системи та зміну державного кордону".

За даними силовиків, чоловік просував свої ідеї через мережу підконтрольних громадських організацій.

Встановлено також, що у 2014 році чоловік звертався до адміністрації президента рф владіміра путіна щодо особистого прийому, щоб доповісти про "підготовку до заходів підривної діяльності в Україні".

Під час обшуків за місцем перебування зловмисника правоохоронці виявили: документацію та печатки громадських організацій, заборонену символіку, лист з адміністрації президента рф про отримане звернення, комп'ютерну техніку, засобу зв'язку та чорнові записи з доказами злочинних дій.

Нагадаємо, у березні працівники спецслужб України затримали керівника депутатської групи Іллі Ківи у Полтавській обласній раді, голову громадської організації полтавський обласний осередок "Української федерації таїландського боксу муей-тай" Олега Панкратьєва 1967 року народження.

Читайте також

1