Сейм Латвії першим у світі визнав росію країною – спонсором тероризму

Також Сейм закликав країни Євросоюзу негайно призупинити видачу туристичних віз для громадян рф та білорусі
Важливо
Сейм Латвії першим у світі визнав росію країною – спонсором тероризму
Сейм Латвії / Фото: news.myseldon.com
11 Серпня 2022, 12:29
читать на русском

11 серпня Сейм Латвії ухвалив заяву, в якій дії росії щодо мирних жителів України визнані тероризмом, а росія – державою, яка спонсорує та підтримує тероризм.

Про це йдеться на сайті парламенту.

Також Сейм закликав країни Євросоюзу негайно призупинити видачу туристичних та в'їзних віз громадянам росії та Білорусі.

Як зазначається у заяві, після неспровокованого нападу росії 24 лютого 12 мільйонів українців були змушені залишити свої будинки і понад 5 мільйонів – свою країну. За цей час правозахисники та міжнародні спостерігачі повідомляли про звірства, скоєні російськими військовими щодо мирних жителів України, включаючи тортури, зґвалтування, вбивства, утримання у фільтраційних таборах, масові депортації.

Сейм Латвії наголосив, що росія використовує страждання та залякування як інструмент у своїх спробах деморалізувати український народ та Збройні сили, паралізувати здатність держави діяти з метою окупації України.

Сейм визнає насильство росії над цивільним населенням, яке здійснюється для досягнення політичних цілей, тероризмом, а росію державою, яка підтримує тероризм, і закликає інші країни-однодумці висловити таку думку, – йдеться у повідомленні.

У квітні 2022 року парламент Латвії визнав, що росія здійснює геноцид проти народу України.

Нагадаємо, що Сенат у США ухвалив резолюцію, яка закликає Держдеп визнати росію державою-спонсоркою тероризму через події в Україні, Чечні, Грузії та Сирії.

Читайте також

1