Росія спонсорує тероризм: Рада підготувала звернення до США

Депутати вимагають ізолювати російську федерацію санкціями
Росія спонсорує тероризм: Рада підготувала звернення до США
Верховна Рада України
2 Травня 2022, 17:54
читать на русском

У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт, яким пропонується схвалити Звернення ВР до Палати представників та Сенат Конгресу США про визнання рф державою-спонсором тероризму.

Про це повідомив голова українського парламенту Руслан Стефанчук.

Щойно зареєстрували проєкт постанови №7341, яким пропонується схвалити Звернення ВРУ до Палати представників та Сенату Конгресу США щодо визнання рф державою-спонсором тероризму. Доказів відповідності 🇷🇺 цьому статусу більше, ніж достатньо. Це звірства в Ірпені, Бучі, Маріуполі та інших містах 🇺🇦. Це використання рф забороненої зброї, зокрема — хімічної. Це захоплення в заручники мирного населення. Це постійний ядерний терор. Це підтримка терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР". Це отруєння сім’ї Скріпалів, збиття Малайзійського авіалайнера тощо. І це далеко не повний список, - зазначив він (досьє Стефанчука).

За його словами, місце росії — в ізоляторі:

Ми маємо відділити терористів від цивілізованого світу всіма можливими методами. Визнання рф державою-спонсором тероризму дозволить посилити міжнародні санкції проти неї та консолідувати світ навколо України.

Стефанчук зазначив, що Верховна Рада, зокрема, закликає Конгрес США ввести санкції проти урядових та ділових кіл, політичних партій рф, що підтримують війну.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський у новому зверненні заявив, що якщо не буде справді болісного пакета санкцій проти Росії, це буде розглядатися Москвою як дозвіл наступати.

Читайте також