Латвія та Естонія першими у світі визнали російські злочини на війні геноцидом українців

Депутати Сейму та Рійгікогу закликали світ санкціями змусити росію зупинити війну
Головне
Латвія та Естонія першими у світі визнали російські злочини на війні геноцидом українців
Війна в Україні / Фото: t.me/V_Zelenskiy_official
21 Квітня 2022, 15:09
читать на русском

Парламенти Естонії та Латвії 21 квітня офіційно визнали воєнні злочини російської армії в Україні геноцидом.

Зокрема, як пише ERR, естонські депутати Рійгікогу ухвалили заяву, в якій визнають дії російської армії та військово-політичного керівництва рф геноцидом проти українського народу:

російська федерація вчинила, зокрема, масові звірства проти мирного населення на тимчасово окупованих територіях, зокрема в містах Буча, Бородянка, Гостомель, Ірпінь та Маріуполь, а також у багатьох інших населених пунктах України. Це вбивства, викрадення, депортації, ув’язнення, осквернення трупів.

Депутати Естонії закликали світове співтовариство підтримати розслідування російських злочинів і переслідування винних. Також зазначили на необхідності створити міжнародний суд у співпраці між державами.

Депутати Сейму Латвії одностайно ухвалили заяву, що росія здійснює геноцид проти українського народу.

Сейм закликав євроатлантичну спільноту та її партнерів терміново запровадити комплексні санкції проти росії, щоб позбавити її армію можливості продовжувати військову агресію в Україні.

Також заявлено про необхідність посилення військової, фінансової, гуманітарної та дипломатичної підтримки України, одностайної підтримки ініціатив, що засуджують воєнні дії росії та ізолюють її від міжнародних та регіональних організацій.

Депутати Латвії закликали країни-члени ЄС негайно призупинити імпорт російської нафти й газу.

Нагадаємо, 14 квітня Верховна Рада України ухвалила заяву, в якій дії росії та її армії під час війни визнаються геноцидом українського народу.

Читайте також

1