Верховна Рада: Росія вчиняє геноцид українців

Парламент закликав світ визнати злочини рф в Україні знищенням нашого народу
Головне
Верховна Рада: Росія вчиняє геноцид українців
Війна в Україні / Фото: t.me/V_Zelenskiy_official
14 Квітня 2022, 18:58
читать на русском

Верховна Рада України ухвалила заяву, в якій дії росії та її армії під час війни визнаються геноцидом українського народу.

Пресслужба парламенту повідомляє, що у заяві, зокрема, вказується:

Нова тоталітарна диктатура спромоглася повторити та де в чому перевершити жахи недавнього минулого. Путінська росія вбиває людей не за те, що вони вороги. Не через їхнє етнічне походження чи мову спілкування. Сьогодні українців винищують, бо вони - громадяни України. Через те, що вони просто живуть на своїй землі.

Рада зазначає, що росія вчиняє геноцид українців прямо зараз.

Ми закликаємо світ також визнати злочини у Бучі, Бородянці, Ірпені, Харкові Маріуполі справжнім геноцидом. В іншому разі, путінська зграя не зупиниться і захоче повторити ці кровожерливі злочини на вулицях європейських міст і містечок, - зазанчається у документі.

Це звернення українські депутати хочуть направити в ООН, Парламентську асамблею Ради Європи, Європарламент, Парламентську асамблею ОБСЄ, Парламентську асамблею НАТО, а також урядам та парламентам інших країн. У ньому нардепи закликають світ визнати дії російських військових в Україні геноцидом.

Що таке геноцид: 

Згідно з Конвенцією 48-го року, під геноцидом маються на увазі дії, умисел яких знищити повністю, або частково певну групу, етнічну, релігійну, національну - тільки тому, що люди належать до цієї групи.

Серед ознак геноциду є:

  • вбивства
  • нанесення тяжких тілесних ушкоджень
  • створення таких умов, які ведуть до знищення окремої етнічної, релігійної або національної групи
  • насильницьке переміщення дітей з однієї групи в іншу.

Нагадаємо, що на російському сайті "РИА Новости", яке контролюється Кремлем, вийшла стаття із заголовком "Что Россия должна сделать с Украиной".

У ній відкрито відстоюється необхідність етноциду. Йдеться вже не про "денацифікацію", а про "деукраїнізацію". Про те, що українців необхідно змусити відмовитись від своєї національності, мови та культури за допомогою масових репресій.

Російська влада фактично оголосила цілий народ неправильним та пропагує необхідність знищення українців та української державності.

В Офісі президента заявили, що заклики про знищення українців у пропагандистських ЗМІ - це конкретна кримінальна практика.

Читайте також

1