Секретарем Київради став "ударівець", у якого знайшли підробний диплом

Володимира Бондаренка обрали заступником міського голови
Важливо
Секретарем Київради став "ударівець", у якого знайшли підробний диплом
Володимир Бондаренко Фото: сайт КМДА
4 Грудня 2020, 11:29
читать на русском

Депутата від "УДАРу", радника мера Києва Володимира Бондаренка обрали заступником міського голови – секретарем Київської міської ради.

Як повідомляє КМДА на свому сайті, за регламентом, голосування відбулося таємно. Підтримали кандидатуру Бондаренка 114 депутатів.

Це велика честь для мене і водночас велика відповідальність. Хочу подякувати всім депутатам. І обіцяю бути помічником кожного з вас. Та забезпечуватиму ефективну і комфортну роботу Київської міської ради, – сказав Бондаренко після голосування.

Володимир Бондаренко

Володимир Бондаренко Фото: сайт КМДА

Мер Києва Віталій Кличко (досьє Кличка) пояснив, чому зупинився на кандидатурі саме Бондаренка.

Я запропонував кандидатуру Володимира Бондаренка, якого знаю багато років. Він – людина компетентна і ефективна. І я переконаний, що Володимир сумлінно виконуватиме свої обов’язки та робитиме все, щоб Київрада працювала злагоджено і в інтересах киян, - сказав він.

Читайте також

Нагадаємо, Бондаренко - представник політичної партії "УДАР Віталія Кличка", колишній керівник апарату Київської міської державної адміністрації.

У 2017 році "Схеми" встановили, що Бондаренко має підроблений диплом про вищу юридичну освіту.

Журналісти програми "Схеми" виявили, що чиновник у своїй біографії не вказував навчальний заклад, де отримав першу вищу освіту. Лише зазначав, що вона юридична і здобута після школи.

Освітою Бондаренка зацікавилися в Національній поліції. Після звернення народного депутата Юрія Левченка було відкрито кримінальне провадження, оскільки Бондаренко подав до КМДА підроблений диплом Львівського університету.

У січні 2018 року офіційне розслідування правоохоронців підтвердило інформацію, опубліковану журналістами програми "Схеми" стосовно підробленого диплома, але Шевченківський районний суд столиці за клопотанням прокурора звільнив Бондаренка від кримінальної відповідальності за використання підробленого диплома про освіту "через закінчення строків давності".

1