Ще дві області України вийшли з червоної зони карантину

Ситуація із захворюваністю на ковід покращилася у Волинській та Запорізькій областях
Головне
Ще дві області України вийшли з червоної зони карантину
Карантин, коронавірус (фото: Sky News)
28 Грудня 2021, 18:01
читать на русском

Волинська та Запорізька області залишать червону зону карантину від 30 грудня.

Про це повідомив міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов у Телеграм-каналі.

Ці дві області перейдуть до жовтої зони карантину.

Сьогодні відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. За результатами Державна комісія вирішила встановити з 00 години 00 хвилин 30 грудня 2021 року жовтий рівень епідемічної небезпеки на території Волинської та Запорізької областей, - написав він.

Нагадаємо, що з 6 грудня в Україні почали діяти нові правила карантину. Тепер відвідувати громадські заклади на жовтому рівні епіднебезпеки можуть лише ті, хто отримав принаймні одну дозу щеплення проти COVID-19 та має відповідний документ – "жовтий" COVID-сертифікат чи довідку 063/о.

Для обслуговування відвідувачів та клієнтів працівникам ресторанів, готелів та спортзалів потрібно мати принаймні одне щеплення проти COVID-19. Водночас для відвідування громадських закладів можна використовувати та негативний тест, який чинний 72 години, або альтернативний документ — COVID-сертифікат про одужання.

Таким чином на жовтому рівні епіднебезпеки громадські заклади не зможуть обслуговувати клієнтів, а також допускати до роботи тих, хто не має одного з перелічених документів.

Нагадаємо, червоний рівень карантину з 7 грудня перестав діяти у восьми областях та у столиці. Від 23 грудня з червоної зони вийшли ще шість областей.

Читайте також

1