Ще п'ять суден вийшло з українських портів по "зерновому коридору"

Відвантаження української агропродукції триває за планом
Ще п'ять суден вийшло з українських портів по "зерновому коридору"
Судно BRAVE COMMANDER із зерном для Африки / Фото: facebook.com/MinInfra.UA
8 Вересня 2022, 11:50
читать на русском

8 вересня з українських портів вирушили п'ять кораблів з продовольством в рамках "зернової угоди".

Про це повідомляє Міністерство національної оборони Туреччини в Twitter.

Відвантаження зерна триває за планом. Станом на сьогоднішній ранок з українських портів вийшло ще 5 суден, - йдеться у повідомленні.

Також Міністерство інфраструктури інформує щодо географії експорту в рамках "зернової ініціативи".

Там зазначили, з моменту виходу першого судна з українським продовольством і до сьогодні уже експортовано 2,37 млн тонн агропродукції. Зокрема, в країни Азії відправлено 54 судна з 1,04 млн тонн, в Європу — 32 судна з 0,85 млн тонн, а в Африку — 16 суден з 0,47 млн тонн агропродукції.

Якщо говорити тільки про Африку, то в Єгипет було відправлено 8 суден (192 тис. тонн зерна), Судан — 3 судна (115 тис. тонн), Кенію — 1 судно (50 тис. тонн), Алжир — 1 судно (44 тис. тонн), Сомалі — 1 судно (29 тис. тонн), Джибуті — 1 судно (23 тис. тонн) та Лівію — 1 судно (16,5 тис. тонн), - йдеться у повідомленні.

Окрім цього, завдяки партнерам з ООН уже закуплено ще 190 тис. тонн зернових для подальшого експорту до держав африканського континенту.

Загалом, в рамках роботи ВПП з портів України найближчим часом буде експортовано 280 тис. тонн агропродукції для боротьби з голодом. Найближче судно, яке зафрахтоване ВПП – це балкер KARIA ANGEL, який наразі проходить інспекційну перевірку у Стамбулі. Після перевірки його буде поставлено на завантаження 30 тисячами тонн пшениці у порту "Чорноморськ".

Успіхи "зернової угоди" / Фото: facebook.com/MinInfra.UA

Нагадаємо, 22 липня в Стамбулі за пропозиції Організації Об’єднаних Націй Україна, Туреччина та Генеральний секретар ООН Антоніу Гуттереш підписали Ініціативу про безпечне транспортування зерна та продуктів з українських портів "Одеса", "Чорноморськ" та "Південний". 1 серпня перше судно з зерном вийшло з порту в Одесі.

Читайте також