Що буде з курсом долара до гривні у вересні: прогноз експертів

Тиск на гривню буде зберігатися
Важливо
Що буде з курсом долара до гривні у вересні: прогноз експертів
Купюри, гривня, долар Фото: УНІАН
23 Серпня 2022, 21:33
читать на русском

Економісти не прогнозують вагомих змін курсу долара в Україні на початку осені.

Про це повідомляють Факти ICTV з посиланням на опитаних експертів.

Економіст Борис Кушнірук зазначає, що безготівковий курс зараз зафіксований НБУ, чи залишиться він на рівні 36,57 грн буде залежати від регулятора.

Він має зараз природу переважно не стільки економічну, скільки природу очікувань. Якщо не буде негативних повідомлень, то гривня залишатиметься відносно стабільною до готівкового курсу. Залежить від того, що буде робити Нацбанк з емісією, - сказав Кушнірук.

За його словами, якщо не буде негативних очікувань і емісії, то курс на готівковому ринку буде залишатися на тому ж рівні, що зараз: близько 40 грн за долар. В іншому випадку курс і далі буде розхитуватися.

Своєю чергою інвестиційний банкір Сергій Фурса вважає, що тиск на гривню буде зберігатися як у вересні, так і до кінця поточного року.

Ми можемо говорити, що у вересні так само збережеться тиск на національну валюту. Швидше за все, у вересні офіційний курс залишиться незмінним, так само буде на рівні 36,6 грн/долар. На якому рівні буде в той момент курс чорного ринку, вгадати неможливо, - наголосив Фурса.

На думку економіста Олексія Куща, до кінця року слід очікувати подальшу девальвацію гривні й відповідно падіння курсу.

Думаю, що слід очікувати подальшу девальвацію. Наскільки вона буде глибокою, зараз складно говорити. Тут дуже багато факторів, які ми ще не бачимо і не можемо враховувати, - підсумував експерт.

Нагадаємо, що міжнародна агенція S&P Global Ratings вважає, що гривня продовжить знецінюватися.

Читайте також