Що можна приготувати з качки: рецепти до святкового столу

Страви з качки мають безліч національних відтінків
Що можна приготувати з качки: рецепти до святкового столу
12 Липня 2023, 21:51
читать на русском

Приготування качки часто припадає з нагоди якогось свята. З іншого боку, коли у вашому домі з’являється качка смажена, качка запечена або качка фарширована – це вже саме по собі свято.

Запечена качка у духовці

Качка традиційно наповнюється яблуками, горіхами та родзинками, а потім запікається в духовці. Вона виходить особливо ніжною та соковитою, якщо готувати її в рукаві. Також, чудово готується качка в аерогрилі.

Маринади для приготування качки

Спробуйте приготувати запечену качку з різноманітними маринадами, які надають їй неймовірно вишуканого смаку: гірчично-лимонний, гірчично-медовий із часником, медово-соєвий, лимонно-імбирний, виноградно-соєвий з томатною пастою.

Тушкована качка

Найзручніше тушкувати качку в спеціальному посуді. Гусятницю змащують олією, в неї поміщають підготовлену качку та заливають двома склянками води або білого сухого вина.

Качка фарширована

Є різна качка фарширована – з рисом, гречкою, качка з чорносливом. Під час приготування качки з яблуками, гарбузом, цибулею і сметаною утворюється досить густий ароматний соус, яким можна приправити будь-який гарнір.

При цьому шматочки яблук і гарбуза залишаються цілими у готовій страві та можуть самі бути гарніром до тушкованої качки. Поживне та смачне доповненням не тільки до домашнього, а й святкового столу.

Качка, фарширована кукурудзяною кашею з овочами

Спочатку замаринуємо качку, заваримо кукурудзяну крупу та змішаємо з обсмаженими овочами, потім нафаршируємо качку смачною начинкою та запечемо в духовці. М’ясо птиці з гарніром готуються разом – більше страв і менше турбот!

Паштет з качиної печінки з вершками

Спочатку обсмажимо печінку разом з овочами, потім протушкуємо у вершках. Збиваємо блендером до однорідності – і все! Закуска готова одразу після охолодження в холодильнику.

Такий паштет із печінки качки з ніжним вершковим смаком і на святковому столі не загубиться.

Святкова гаряча страва з качки

Качка, фарширована апельсинами, та запечена в духовці. Одночасно з качкою готується і гарнір із картоплі, моркви та цибулі, що дуже зручно.

Ніжне м’ясо качки під рум’яною апетитною скоринкою, ароматні соковиті апельсини та запечені овочі як бонус – мінімум ваших зусиль, максимум яскравості, аромату та смаку.

Пекінська качка

Рецепти приготування качки по-пекінськи обов’язково використовують мед, вино, кунжутну олію, соєвий соус. У цьому один із головних секретів, як приготувати ароматну хрустку скоринку.

Рагу з качки

Розділяємо качку на шматочки та зрізаємо з неї жир. Обсмажуємо шматочки качки на жирі, підготуємо картоплю та інші овочі, потім з’єднаємо все в сотейнику та тушкуємо рагу з качки.

Плов з качкою

М’ясо качки завдяки тривалому тушкуванню просто розпадається на волокна, виходить ніжним і соковитим. Розсипчастий, дуже смачний та ситний плов з качкою та духмяними спеціями стане чудовим обідом для великої компанії.

Читайте також

1