Що робити, якщо неможливо зняти готівку в банкоматах на деокупованих територіях: поради банкірів

Зняти гроші можна на касах супермаркетів, у поштових відділеннях або на заправках
Важливо
Що робити, якщо неможливо зняти готівку в банкоматах на деокупованих територіях: поради банкірів
банкомат (Фото: gazette)
3 Жовтня 2022, 19:33
читать на русском

Якщо роботу банківських відділень на деокупованих територіях ще не відновлено, українці можуть зняти готівку іншими способами – у супермаркеті, на заправці або відділенні "Укрпошти".

Про це повідомили у Мінсоцполітики України.

Так, зняти готівку з картки можна прямо на касі супермаркету, аптеки, АЗС під час оплати покупки. Така послуга доступна в торговельних мережах, таких як „АТБˮ, „Varusˮ, „Фораˮ, „Сім23ˮ, „Сільпоˮ, „Аврораˮ, АЗК „ОККОˮ, „WOGˮ та багатьох інших. Аби це зробити, за товар потрібно розрахуватися банківською карткою та повідомити касира про бажання зняти готівку. Підтвердження такої операції на касі супроводжується введенням PIN-коду банківської картки користувача.

Окрім цього, можна скористатися сервісами АТ „Укрпошта”: перерахувати кошти з картки для отримання готівки у відділенні "Укрпошти" або з доставкою за адресою проживання за допомогою послуги „З картки додомуˮ. При виборі цієї функції, листоноша принесе переказ за вказаною адресою та передасть безпосередньо в руки отримувача протягом 2- х робочих днів. Для отримання переказу отримувачу необхідно лише пред’явити листоноші власний паспорт.

Також, кошти можна зняти через POS-термінали у відділеннях АТ „Укрпошти”:

  • користувачі платіжних карток, зокрема платіжних засобів з підтримкою технології NFC (годинник, кільце, смартфон) VISA, Mastercard та ПРОСТІР мають можливість отримувати готівкові кошти у поштових відділеннях Укрпошти через POS-термінали АТ „Укрпоштаˮ;
  • за одну операцію можна зняти від 50 до 15 000 гривень;
  • комісія Укрпошти за видачу коштів через власні POS-термінали — 2% (окрім працівників АТ „Укрпоштаˮ).
  • щоб підтвердити операцію зняття готівки, потрібно ввести PIN-код.

Нагадаємо, під час воєнного стану в Україні уряд визначив додаткові можливості для отримання пенсій або грошової допомоги на деокупованих територіях та в громадах, що перебувають в районах бойових дій.

Читайте також