Щоби не дізнавалися з інтернету: українців просять не повідомляти у соцмережах про загибель військових

Правом повідомляти цю інформацію наділені Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки
Щоби не дізнавалися з інтернету: українців просять не повідомляти у соцмережах про загибель військових
Ганна Маляр Фото: facebook.com/ganna.maliar
19 Квітня 2023, 14:32
читать на русском

У Міністерстві оборони закликали українців утриматися від публічних повідомлень про загибель військових. Спочатку це мають підтвердити офіційні структури.

Про це повідомила у Telegram заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Вона наголосила, що родичі українських воїнів не повинні дізнаватися про смерть військовослужбовця з Інтернету.

"Правом повідомляти цю інформацію наділені Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки. Не командири, не побратими, не офіційні сторінки бригад тощо. Працівники ТЦК СП мають досвід та спеціально навчені таким комунікаціям", – пояснила вона.

Маляр додала, що у випадку, якщо тіло не знайдено, родині повідомляється, що військовослужбовець зник безвісти за певних обставин. Тоді його статус відмітять в обліку як "безвісти зниклий". Загиблим же воїн вважається, якщо його тіло знайдено та ідентифіковано.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Олексій Резніков розповів, що влада прийняла свідому політику щодо нерозголошення втрат України. За словами Резнікова, постійні погані новини руйнують мораль та внутрішню стійкість людей, у такий спосіб руйнується і стійкість оборони.

Також в Україні зросли темпи мобілізації, оскільки потрібно поповнювати втрати та освоювати нові види озброєнь, які Україні передають союзники.

Читайте також

1