Щоденні втрати ЗСУ значно скоротилися - Зеленський

Президент каже, що це сталося завдяки західному озброєнню
Головне
Щоденні втрати ЗСУ значно скоротилися - Зеленський
Війна в Україні / Фото: t.me/V_Zelenskiy_official
23 Липня 2022, 13:32
читать на русском

У війні з росією Україні вдалося значно скоротити щоденні втрати Збройних Сил.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю The Wall Street Journal.

За його словами, це сталося завдяки військовій допомозі міжнародних - завдяки цьому було сповільнено наступ росії на Донбасі та стабілізувати там ситуацію.

Ця зміна балансу вогневих засобів призвела до зменшення втрат українців. На піку боїв у травні та червні Україна втрачала від 100 до 200 військових на день. Зараз кількість загиблих скоротилася до 30 осіб на день і близько 250 поранених, - зазначив президент (досьє Зеленського).

Водночас Зеленський відмовився оприлюднити загальні втрати українських військових з початку війни, посилаючись на військову політику, однак зазначив, що вони в кілька разів менші, ніж у російського агресора.

Нагадаємо, 1 червня президент Зеленський заявив, що на війні щодня гинуть 60-100 українських військових, а 500 отримують поранення.

У квітні глава держави повідомляв, що за час війни загинули до трьох тисяч українських військових. Ще близько 10 тисяч українських захисників та захисниць отримали поранення.

Міністр оборони Резніков у червні заявив, що Україна через війну щодня до сотні наших бійців, а поранення щоденно отримують 500 захисників.

Радник глави ОП Олексій Арестович заявив на початку червня, що під час російського вторгнення Україна втратила до 10 тисяч військовослужбовців.