Щодня з органів МВС звільняють "півтора поліцейського" - Аваков

Міністр вважає, що поліціянти не хочуть працювати через низьку зарплатню
Щодня з органів МВС звільняють "півтора поліцейського" - Аваков
Арсен Аваков Фото: сайт МВС
3 Березня 2021, 09:02
читать на русском

З лав Національної поліції щодня у середньому звільняють "півтора поліцейського". Про це заявив керівник Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков.

В інтерв'ю програми "У гостях у Гордона" міністр назвав причини звільнення правоохоронців.

За середньою статистикою, ми звільняємо півтора поліцейського в день за нереабілітуючими ситуаціями... Це механізм, який зараз існує. Але я ж вам сказав: у нас в цілому в МВС 360 тисяч осіб - в поліції, ну, близько 120 тисяч осіб знаходиться. Тобто величезний організм, який постійно живе і постійно вимагає змін, - сказав міністр.

Читайте також

За його словами, кілька тисяч молодих поліцейських пішли, тому що їм потрібно заробляти на свою сім’ю.

Аваков нагадав, що два роки тому в Міністерстві внутрішніх справ було створено мотиваційний пакет для працівників Національної поліції та рятувальників ДСНС, завдяки якому вони можуть отримати іпотеку на житло під 0 %.

Це нам створило величезну перевагу за ці 2 роки. Декілька тисяч молодих поліцейських, які скоріш за все пішли б зі служби, тому що їм необхідно заробити для своєї сім’ї, залишилися та розвиваються. І це таке сильне ядро, в якому я бачу майбутнє. Якби ми потихеньку підвищували б їм заробітню плату, мотиваційний пакет на житло та надали б правильну соціальну страховку, чого у нас немає, це була б ідеальна конструкція для розвитку служби. Це те, чого я хочу, - сказав міністр.


Нагадаємо, минулого року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков звернувся з офіційним листом до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля щодо надання додаткових 1,9 млрд грн з COVID-фонду на доплати поліцейським.

У листі МВС надані розрахунки, відповідно до яких на доплати 50% окладу поліцейським для забезпечення правопорядку і безпеки громадян необхідно ще 1,979 млрд грн.